4 tips voor
jouw inbox

4 Tips voor

jouw inbox

4 eenvoudige manieren om inbox-waanzin te beëindigen

Is jouw e-mail inbox net als bij vele andere ondernemers overvol? Kost het beantwoorden en afhandelen van mails meer ruimte, tijd en energie dan zou moeten en je zou willen? Dan is het misschien tijd voor een interventie.

Neem de controle terug over je inbox! Met deze vier tips beheer jij de waanzin in jouw inbox. Je krijgt meer overzicht in je correspondenties en rust in je hoofd.

#1. Stel e-mailmomenten in

(en houd je eraan)

Als je constant over je inbox zweeft, kun je je proactief voelen, maar het is bewezen dat je in een reactieve staat komt. Dat leidt tot mentale chaos en een sterke daling van de productiviteit. Stel grenzen in voor jouw productiviteit en gemoedsrust. Controleer je inbox alleen op vastgestelde momenten. Bepaal vooraf hoelang je tijd doorbrengt in je inbox (stel zo nodig een timer in) en houd je hier ook aan.

#2. Behandel elke e-mail één keer

Tijdens de e-mailmomenten behandel je elke e-mail onmiddellijk. Reageer erop, sla het op of verwijder het. Het is een snelle strategie die je helpt om efficiënt uit te zoeken wat belangrijk is.

#3. Categoriseer en filter for the win!

Raken e-mails zoek in je inbox? Dan kan het helpen om filters en categorieën te gebruiken. Zo kun je ‘latere’ e-mails verplaatsen naar een andere map. Zo houd je het overzicht. Je kunt zelfs inkomende e-mails sorteren op onderwerp en inhoud met de hulp van filters! Ontdek HIER  hoe je het meeste uit labels en filters haalt. Van het markeren van belangrijke berichten tot het opslaan van minder dringende berichten voor later. Daarnaast kun je gemakkelijk zelf categorieën aanmaken die voor jou handig zijn. Zo kun je nog meer onderscheid maken tussen e-mails en de acties hierop. Op deze manier heb je altijd het overzicht en zitten de e-mails die je niet wilt zien ook niet in de weg.

#4. Afmelden

Als je dagelijks e-mails ontvangt van een aanbieder waarop je je eeuwen geleden hebt geabonneerd (maar nooit hebt gelezen), onderneem dan actie. Gebruik die knop ‘afmelden’. Het maakt veel ruimte vrij en elimineert afleiding. Je kunt je later altijd opnieuw inschrijven!

Een schone inbox is een clean desk. Het helpt je efficiënter te communiceren, je correspondentie te beheren en je productiviteit te verhogen. Het beste van alles is dat een overzichtelijke inbox jouw bedrijf rust terug zal geven. Dus stop met de hele dag je muis over je inbox te scrollen. Laat die constante toestroom van e-mails niet een eeuwige afleiding veroorzaken. Breng jouw inbox van chaos naar rust en kijk hoeveel ruimte je creëert voor dingen die je liever doet!

 

Wat is de status van jouw inbox?

Over Denise

Ik creëer rust en ruimte, in je hoofd en in je agenda, zodat jij kan groeien als ondernemer.