6 voordelen
van een VA

6 voordelen

van een Va

Wat zijn de voordelen van een VA inhuren?

Vraag je je af of het tijd is dat ook jouw bedrijf op zoek moet gaan naar een Virtual Assistant? Ik vertel je graag wat de voordelen zijn.

#1. SAMENWERKEN

Je bent gewend om zelf de beslissingen te nemen. Je beheert elk detail en je dealt dagelijks met alle dingen die het ondernemerschap met zich meebrengt.

De lange to-do lijst en de vele besluiten die je moet nemen kunnen soms overweldigend zijn. De taken worden groter en groter dan ze in werkelijkheid zijn. Soms blijven ze hierdoor liggen en blijf je het werk uitstellen. Totdat er een panieksituatie ontstaat en er een overhaaste beslissing genomen moet worden. Door een VA in te schakelen blijven situaties als deze uit. Samen met een VA kun je overleggen en draag je beslissingen niet meer alleen. Je kunt terugvallen op de frisse blik van je nieuwe business partner. Ze pakt de taken op waar jij geen tijd voor hebt en is een ideale brainstormpartner om dagelijks bij de virtual ‘koffiecorner’ mee te chatten. Een VA is een teamgenoot die werkzaamheden overneemt en nieuwe ideeën meebrengt. Meer dan je tot nu toe zelf had bedacht.

#2. NIETS GLIPT ER TUSSENDOOR

Met een VA in jouw team voorkom je dat taken er tussendoor glippen. Je wordt ontzorgd in tijdrovende klussen en er wordt niets meer vergeten. Onderstaande situaties zijn dus verleden tijd!

 • E-mails die beginnen met: “Mijn excuses dat het zo lang heeft geduurd voordat ik contact met u opneem …”.
 • Het verliezen van een klant, omdat je e-mails bent kwijtgeraakt in je overvolle inbox.
 • Het vergeten van een afspraak, doordat deze niet goed in de agenda stond.
 • Miscommunicatie met de klant doordat je geen follow-up mail hebt gestuurd.
 • Slordige fouten in klantvoorlichting en -communicatie.
 • Offertes die te laat de deur uit gaan of door tijdgebrek niet netjes zijn opgemaakt.

#3. VERSTERK JE ZWAKTES

Je hebt je bedrijf succesvol gemaakt doordat je goed bent in wat jij doet. Vaak horen daar niet de administratieve of financiële taken bij. Als ondernemer kun je wel eens zoekende zijn naar de beste manier om een taak te voltooien. In jouw bedrijf streef je elke keer naar uitmuntendheid en stap je niet opzij voor de lastige dingen. Maar dat betekent niet dat je het allemaal alleen hoeft te doen! Een VA inschakelen betekent dat je je zwakke punten versterkt. Door de talenten in te zetten van een VA kan jij je focussen op jouw eigen passie en ambities. Zij pakt de lastige en tijdrovende taken van je aan en lost ze op. Zij regelt en organiseert alles tot in de puntjes. Wanneer je een VA inhuurt, kun je precies bepalen wat je liever wilt uitbesteden en wat je zelf wilt blijven doen.

#4. GESTROOMLIJNDE ORGANISATIE!

Vaak hoor ik dat de repetitieve werkzaamheden ten koste gaan van de creativiteit. Er wordt vaak gekozen om een CRM of een taakbeheersysteem te kopen. Om zo de dagelijkse werkzaamheden te automatiseren en makkelijker te maken. Echter is het instellen van zo’n systeem een tijdrovende klus. Vragenlijsten, sjablonen, voorstellen opstellen. Een VA kan je helpen bij het instellen van een CRM of taakbeheersysteem. We kijken eerst samen naar jouw wensen en behoeftes. Vervolgens ga ik je helpen bij het instellen, zal ik de e-mailsjablonen opmaken en overzichtelijke offertes vormgeven. Als laatste leer ik je hoe je elk onderdeel kunt gaan gebruiken.

#5. GEEN OVERHEADKOSTEN

Je hebt de beslissing genomen dat je graag een assistent wilt toevoegen aan je team. Kies je voor een Personal Assistant in plaats van voor een Virtual Assistant dan heb je te maken met de volgende uitdagingen:

 • Je moet kantoorruimte vinden (of plaats maken in je eigen kantoor);
 • … en een bureau;
 • … en een computer etc.;
 • Je verbruik zal toenemen;
 • Je bent niet flexibel met uren.

Kies je voor een assistent op afstand, een VA, dan heb je geen extra werkplek nodig. Een VA heeft haar eigen computer, telefoon, werkplek etc. Ze betaalt zelf haar rekeningen en ze is het meester in het beheren van tijd en afleiding. Dus wanneer ze voor jou aan de slag gaat, is ze gefocust en haalt ze het maximale uit elke minuut die ze die dag voor jou werkt.

#6. MEER TIJD

Jouw kostbare tijd kun je maar één keer gebruiken. Stel jezelf eens de vraag: “Wat is mijn tijd waard?” Wat zou je kunnen bereiken als je 5 uur per week meer tijd had? Stel je voor dat een VA elke week 10 uur voor jou kan vrijmaken? Hoe ziet dat er in het echt uit?

 • Doei administratie avond. Hallo, date night met je partner!
 • Rust en ruimte in je hoofd en je agenda, zodat jij kan groeien als ondernemer.
 • Eindelijk weer focussen op je eigen passie en verder werken aan jouw ambities.
 • Weer werken aan je bedrijf in plaats van in je bedrijf.
 • Niet meer ‘te druk’ om af te spreken met vrienden.
 • Tijd doorbrengen met je familie. Je was feitelijk wel aanwezig, maar probeerde altijd “nog maar één ding” te doen op je telefoon.
 • Weer op vakantie? Skiën? Strand?

Je krijgt weer tijd en energie. Aarzel niet en neem contact met mij op. Dan kijken we samen wat ik voor jou kan betekenen. Ik kan niet wachten om je te ontmoeten en alles over je bedrijf te horen!

Over Denise

Ik creëer rust en ruimte, in je hoofd en in je agenda, zodat jij kan groeien als ondernemer.