Een VA
inhuren

Een virtual

assistant inhuren

Waarom een Virtual Assistant inhuren?

Je bent altijd een solo ondernemer geweest. Je houdt alle ballen in de lucht en zorgt ervoor dat niets de grond raakt. Maar op het moment dat er werkzaamheden tussendoor glippen en ballen toch gaan vallen kom je tijd te kort. Een Virtual Assistant kan je helpen om toch alle werkzaamheden gedaan te krijgen, zodat jij je weer kan focussen op waar je goed in bent. Ga je een Virtual Assistant inhuren, dan komen er vaak veel vragen naar boven. Waar moet ik beginnen? Hoe werkt het en wat kost het? Waar vind ik een goede assistent? Wat doet zij precies? Levert het mijn bedrijf voldoende op? Ik geef je antwoord op de meest gestelde vragen over het inhuren van een assistent.

#1. WAT DOET EEN VIRTUAL ASSISTANT?

Een VA (Virtual Assistant) komt naast je staan bij de dagelijkse werkzaamheden. Of dit nu zakelijke taken, administratieve, creatieve, marketing- of sociale media taken zijn. Een VA kan deze werkzaamheden overnemen. De assistent werkt op afstand en handelt de repetitieve en alledaagse taken voor je af. Zo creëer jij ruimte voor groei van je bedrijf!

#2. IS DAT NIET HEEL DUUR, ZO’N va?

Het is maar hoe je het bekijkt. Als jouw uurtarief 100 euro is en dat van je Virtual Assistant 50 euro, dan is het dus voordeliger om je VA werk voor jou te laten doen. Ondertussen kun jij in dat uur (meer) geld verdienen.

Stel je hebt een opdracht voor 1000 euro. Hier ben je ongeveer 10 uur mee bezig. In de klus zit ook veel communicatiewerk. Zoals afspraken maken, telefoontjes plegen, zaken regelen, veel typewerk. Met deze taken kan je VA jou helpen. Hierdoor ben jij nog maar 3 uur bezig bent en zij 8 uur à 50 euro per uur. In totaal is dat 400 euro. De klus levert je nu dus nog 600 euro op. Maar jouw eigen uurtarief is daarmee wel gestegen van 100 naar 200 euro per uur! Plus dat je tijd over hebt voor andere klussen.

Bij The Assistant kun je een pakket kiezen of zelf jouw pakket samenstellen. Je kunt de uren op elk gewenst moment verlagen of verhogen. Als er bijvoorbeeld een oplevering gepland staat en je weet dat de maand december heel druk zal zijn, kunnen we alleen voor die maand de uren verhogen en daarna weer de afgesproken uren aanhouden.

#3. WELKE TAKEN MOET IK DELEGEREN NAAR MIJN Va?

Bijvoorbeeld taken waar jij minder affiniteit mee hebt. Ik wed dat je veel tijd verspilt aan dingen die je makkelijk kunt uitbesteden. Dat kunnen bijvoorbeeld administratieve, financiële of marketingwerkzaamheden zijn. Door deze taken uit te besteden aan een assistent wordt je werkdag iets gemakkelijker en lopen de zaken in je bedrijf soepeler. Plus dat je meer tijd over hebt om je te kunnen focussen op jouw eigen passies.

Maak een lijst met de taken die voor jou tijdrovend zijn, waar je minder binding mee hebt of waar je niet goed in bent. Neem contact op met mij en dan zullen we samen gaan kijken welke werkzaamheden je bij mij neer kunt leggen.

#4. HOE VIND IK DE JUISTE VA?

Het enige wat je hoeft te doen is vrijblijvend contact met mij op te nemen om er achter te komen wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Tot snel?

Over Denise

Ik creëer rust en ruimte, in je hoofd en in je agenda, zodat jij kan groeien als ondernemer.