Heb jij al een VA?

heb jij al 

een VA?

Noem het een beroep van de toekomst, ik noem het liever het beroep van nu!

Een VA, oftewel een virtual assistant. Vaak moet ik nog wel uitleggen wat het is, want nee, ik reageer niet
op Hé Google en heet geen Alexa of Siri. Ik ben Denise Franken en als Virtual Assistant ondersteun ik ondernemers door structurele taken over te nemen op afstand. Zo krijg jij meer ruimte in je agenda (en je hoofd) en doe ik wat ik het leukste vind: regelen en structuur aanbrengen!

Laat mij dat uitzoek- en regelwerk maar doen

Uit de overtuiging je moet doen waar je goed in bent en daar ruimte voor maken, ben ik gestart met mijn bedrijf ‘The Assistant’. Vanuit sales heb ik jaren geleden de stap gemaakt naar personal assistant en officemanager. Ik merkte in mijn voorgaande salesfuncties namelijk dat ik energie kreeg van de ondersteunende rol die ik mijn klanten en collega’s bood. Ik nam dagelijks werkzaamheden uit handen en organiseerde alles tot in de puntjes. Op die manier hadden zij ruimte om zich te richten op de dingen waar zij goed in waren. Laat mij dat uitzoek- en regelwerk maar doen. En dat is precies wat ik nu doe vanuit The Assistant, voor zzp’ers, mkb’ers en managers binnen grote bedrijven.

“Ik gun iedere ondernemer ruimte voor groei.
Laat mij alle regelzaken maar oppakken,
kun jij je focussen op jouw eigen passie en ambities.”

Op welk punt kun je het beste een Va inschakelen?

Dat verschilt erg per ondernemer. Maar heb je een overvolle agenda, staan er steeds meer taken op je to-do list en is je mailbox vol met ongelezen e-mails? Of heb je het gevoel dat je meer tijd kwijt bent aan operationele zaken, terwijl je liever die tijd besteed aan je klanten? Dan kun je de hulp van een VA wel gebruiken. Laat mij bijvoorbeeld deze zaken oppakken: (financiële) administratie, beheren van je mailbox en agenda, projectmanagement of het beheren van een cms-systeem.

the assistant maakt groei mogelijk

Ondernemers ervaren direct het effect van een goede VA. Door werk uit te besteden krijg jij namelijk de focus op je eigen bedrijf weer terug. Je kunt je weer bezig houden met je toekomstvisie en dienstverlening. Daarnaast levert werk uitbesteden altijd tijdwinst op. Dus minder stress voor jou, want je hoeft het niet meer zelf te doen. Je hebt minder to-do’s op je lijstje en bovendien kan ik de organisatorische taken vaak sneller en beter. Zo heb ik voor iedere handeling een slimme manier van werken ontwikkelt en ken ik (bijna) alles tools op het gebied van productiviteit.

Het laatste en belangrijkste voordeel van een VA is plezier. Bij het ondernemerschap krijg je de administratie en het regelwerk er gratis bij. Daar heb je waarschijnlijk niet voor gekozen, maar het moet wel gebeuren. Door die taken uit te besteden aan mij blijf jij doen wat je leuk vindt (en ik ook).

Flexibel inzetbaar en nauw betrokken met jouw bedrijf

Een voordeel van een VA ten opzichte van iemand in dienst nemen is dat je een VA flexibel kan inzetten. Van een paar uur in de maand tot enkele uren in de week. Je laat mij gewoon weten wanneer je het te druk hebt en een helpende (virtuele) hand kunt gebruiken. Je hoeft geen contract op te stellen, iemand in te werken en een kantoorplek aan te bieden. Ik ben gewend om op afstand te werken en toch nauw betrokken te zijn bij jouw bedrijf. Ik word onderdeel van jouw bedrijf (en team) en zal ondanks de afstand toch heel dichtbij voelen. Dat betekent dat we elkaar vaak ontmoeten in de ‘digitale koffiecorner’. Hier is onder andere ruimte om bij te praten, maar ook om te sparren over hoe jij als ondernemer kunt groeien en welke stappen je kunt nemen.

“Als VA ben ik net als een werknemer onderdeel van jouw bedrijf. Alleen meeten we in de digitale koffiecorner.’”

Focus jij je op je core-business? 

Ik ben ervan overtuigd dat je een nog succesvollere ondernemer kunt worden wanneer je je volledig focust op je core-business. Dus laat het structureel terugkomende regelwerk maar aan mij over, kun jij je richten op de doelen die je wilt halen. Meer rust, overzicht en ruimte voor jouw passies en ambities te creëren. Daar help ik graag bij. Wil jij als ondernemer groeien? Laten we dan gauw kennismaken bij een (virtuele) kop koffie! 

 

Over Denise

Ik creëer rust en ruimte, in je hoofd en in je agenda, zodat jij kan groeien als ondernemer.